Sun και ΑΕΠ πιέζουν τη Wall Street

Με σημαντικές πιέσεις κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν μεγαλύτερη του αύξηση του ΑΕΠ (5,6%), ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για το γεγονός ότι η μείωση των δαπανών σε τεχνολογία, που έχουν προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια οι επιχειρήσεις, δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.

Οι ανησυχίες για τη μείωση των τεχνολογικών δαπανών και οι αρνητικές εκτιμήσεις της Sun Microsystems για την πορεία του κλάδου, εντείνουν το αρνητικό κλίμα στη Wall Street.

Οι αναλυτές σχολιάζουν χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν ακούγεται τίποτα άλλο παρά απογοητευτικές εταιρικές ειδήσεις. Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι το αρνητικό κλίμα της εβδομάδας ενισχύθηκε και από τους φόβους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ.

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε ότι οι εταιρίες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ενισχύουν τις δαπάνες τους σε τεχνολογικά συστήματα, παρά το ό,τι η ίδια, ο μεγαλύτερος προμηθευτής servers, διατήρησε τις εκτιμήσεις του για επιστροφή στην κερδοφορία αυτό το τρίμηνο.

Οι κατασκευάστριες εταιρίες μικροεπεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένης και της κυρίαρχης του κλάδου Applied Materials, καταγράφουν πτώση ύστερα από την υποβάθμιση του κλάδου στην οποία προχώρησε η Goldman Sachs.

Αρνητικά επιδρά στην αγορά και η ανακοίνωση του ΑΕΠ που διατηρήθηκε στο 5,6% για το τρίμηνο, τη στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα υπερβεί το 6%.

Επιπλέον, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 915.000 τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v