ΑΕΠ και τεχνολογία πιέζουν τη Wall

Με καθοδικές τάσεις κινείται στην αρχή της συνεδρίασης ο Dow, εν μέσω της δυσφορίας που προκάλεσε η χαμηλότερη του αναμενομένου αύξηση του ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο (5,6%). Πιέσεις δέχεται και ο Nasdaq, μετά την υποβάθμιση του τεχνολογικού κλάδου από την Goldman Sachs.

Πτωτικά ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, εν μέσω κατώτερων του αναμενομένου μακροοικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και δυσμενών για τον τεχνολογικό κλάδο νέων.

Στο 5,8% διαμορφώθηκε το α΄ τρίμηνο ο ρυθμός αύξησης της αμερικανικής οικονομίας, απογοητεύοντας τους αναλυτές που ανέμεναν αύξηση της τάξης του 5,8-6%. Σημειώνεται ότι το ποσοστό αποτελεί υψηλό σχεδόν δύο ετών.

Τον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και τις μετοχές που καλύπτει (Applied Materials, Novellus, κ.α.) υποβάθμισε ο επενδυτικός οίκος Goldman Sachs. Όπως ανακοινώθηκε, τροποποίησε την πρόβλεψή του από overweight σε weight, καθώς η επίδοση του κλάδου ξεπέρασε εκείνη του Nasdaq κατά 30% το πρόσφατο χρονικό διάστημα, εξέλιξη που δύσκολα ανταποκρίνεται στην πραγματική δυναμική του κλάδου που τον αποτελούν.

Εξάλλου, η Sun ανακοίνωσε ότι το τρίμηνο που τελειώνει τον επόμενο μήνα θα εμφανίσει κέρδη, αλλά ότι οι παραγγελίες δεν έχουν τη δυναμική του προηγούμενου τριμήνου.

Στις 10.202 μονάδες ξεκίνησε ο Dow, υποχωρώντας κατά 0,13%, ενώ στο -1% και τις 1.680 μονάδες βρέθηκε ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v