Αρνητικό πρόσημο για Dow Jones και Nasdaq

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν την εβδομάδα οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την πορεία του κλάδου των τεχνολογικών εταιριών αλλά και γενικότερα την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, δημιούργησαν πτωτικό κλίμα.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις ανησυχητικές εκτιμήσεις για τον κλάδο των τεχνολογικών εταιριών και τα απογοητευτικά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Οι αναλυτές σχολιάζουν χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν ακούγεται τίποτα άλλο παρά απογοητευτικές εταιρικές ειδήσεις. Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι το αρνητικό κλίμα της εβδομάδας ενισχύθηκε και από τους φόβους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ.

Η Sun Microsystems ανακοίνωσε ότι οι εταιρίες δεν έχουν ακόμη αρχίσει να ενισχύουν τις δαπάνες τους σε τεχνολογικά συστήματα, παρά το ότι η ίδια, ο μεγαλύτερος προμηθευτής servers διατήρησε τις εκτιμήσεις του για επιστροφή στην κερδοφορία αυτό το τρίμηνο.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 10104,26 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,09%, ενώ οι απώλειες του Nasdaq ανήλθαν στο 2,13%.

Οι κατασκευάστριες εταιρίες μικροεπεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένης και της κυρίαρχης του κλάδου Applied Materials, κατέγραψαν πτωτική πορεία ύστερα από την υποβάθμιση του κλάδου στην οποία προχώρησε η Goldman Sachs.

Αρνητικά επέδρασε στην αγορά και η ανακοίνωση του ΑΕΠ που διατηρήθηκε στο 5,6% για το τρίμηνο, τη στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσοστό θα υπερβεί το 6%. Επιπλέον, σύμφωνα με ξεχωριστή κυβερνητική ανακοίνωση, οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 915.000 τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v