Πιέζουν τη Wall οι τηλεπικοινωνίες

Πτωτικά ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street, δεχόμενη πιέσεις κυρίως από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Η UBS αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της Nokia, ενώ η CSFB υποβάθμισε τη μετοχή της Uniphase.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street, εν μέσω μικτών νέων από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Nokia αναθεώρησε προς τα κάτω η UBS Warburg για τα έτη 2002 και 2003, εκτιμώντας ότι οι πωλήσεις της εταιρίας θα κινηθούν πτωτικά. Εξάλλου, η CSFB υποβάθμισε τη μετοχή της JDS Uniphase σε ”αγορά” από ”ισχυρή αγορά”.

Αντίθετα, η Nortel κινείται ανοδικά μετά την ανακοίνωσή της, με την οποία επιβεβαιώνει τις εξαγγελίες της για τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου.

Οι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς συνεκτιμούν την διεθνή ένταση που εντοπίζεται ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν, καθώς και το αδύναμο δολάριο, το οποίο επισημαίνουν, ότι δημιουργεί νευρικότητα στις αγορές.

Στις 9.958 μονάδες και το -0,23% κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, μετά το χθεσινό κλείσιμό του κάτω από τις 10.000 μονάδες. Απώλειες της τάξης του 1,07% εμφανίζει ο Nasdaq, ο οποίος κινείται στο επίπεδο των 1.634 μονάδων.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v