Αρνητικά η Wall λόγω καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης η Wall Street, αφού σημειώθηκαν πιέσεις από τη χαμηλότερη του αναμενομένου καταναλωτική εμπιστοσύνη του Μαΐου. Κάτω από τις 10.000 μονάδες οδήγησε το Dow η υποβάθμιση της μετοχής της Home Depot από τη UBS.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Wall Street, επηρεασμένη από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αλλά και την υποβάθμιση στη μετοχή της Home Depot.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανακοινώθηκε για το Μάιο στο 109,8, έναντι του 108,5 τον Απρίλιο, σε επίπεδα ελαφρά χαμηλότερα των προβλέψεων. Ενδεικτική του κλίματος που ακολούθησε την ανακοίνωση του δείκτη, ήταν η δήλωση του διευθυντή του οργανισμού (Conference Board) που διεξήγαγε την έρευνα, περί στάσιμου ρυθμού ανάπτυξης τους επόμενους μήνες.

Άνοδο κατά 7% εμφάνισαν οι πωλήσεις των ετοίμων κατοικιών για το μήνα Απρίλιο και διαμορφώθηκαν, σε ετήσια βάση, στα 5,7 εκατ. μονάδες. Πριν τη συνεδρίαση, ανακοινώθηκε αυξημένος και ο δείκτης δαπανών καταναλωτή, ο οποίος για τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο +0,5% (από +0,4% το Μάρτιο) και ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο κατά 0,7%. Πτωτικά κινήθηκε εξάλλου το προσωπικό εισόδημα για τον ίδιο μήνα (στο +0,3%), δικαιώνοντας τις προβλέψεις, έναντι του +0,4%, όπου είχε διαμορφωθεί το ποσοστό το Μάρτιο.

Ο επενδυτικός οίκος UBS υποβάθμισε τη μετοχή της Home Depot, εκφράζοντας την άποψη ότι, αφού πολλά έμπειρα στελέχη της αποχώρησαν είναι πλέον ευάλωτη στον ανταγωνισμό. Πιέσεις δέχτηκε ο βιομηχανικός δείκτης που διαμορφώθηκε κάτω από τις 10.000 μονάδες, στις 9.981, χάνοντας το 1,21% της αξίας του.

Πτώση της τάξης του 0,56% σημείωσε ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.652 μονάδων, αφού η αναβάθμιση της Merrill Lynch στη μετοχή της Intel δεν εξακολούθησε να επηρεάζει θετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v