Ανησυχία από καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Wall

Στα επίπεδα των 10.000 μονάδων πιέζουν το Dow οι εκτιμήσεις στελέχους του Conference Board, ότι η μικρότερη του αναμενομένου αύξηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το Μάιο (109,8), φανερώνει στατικούς ρυθμούς ανάκαμψης. Εξάλλου, αρνητική επίδραση ασκεί η υποβάθμιση της μετοχής της Home Depot από τη UBS.

Αρνητικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στη Wall Street, μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, αλλά και την υποβάθμιση στη μετοχή της Home Depot.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανακοινώθηκε για το Μάιο στο 109,8, έναντι του 108,5 τον Απρίλιο, σε επίπεδα ελαφρά χαμηλότερα των προβλέψεων. Ενδεικτική του κλίματος που ακολούθησε την ανακοίνωση του δείκτη, ήταν η δήλωση του διευθυντή του οργανισμού (Conference Board) που διεξήγαγε την έρευνα, περί στάσιμου ρυθμού ανάπτυξης τους επόμενους μήνες.

Άνοδο κατά 7% εμφάνισαν οι πωλήσεις των ετοίμων κατοικιών για το μήνα Απρίλιο και διαμορφώθηκαν, σε ετήσια βάση, στα 5,7 εκατ. μονάδες. Πριν τη συνεδρίαση, ανακοινώθηκε αυξημένος και ο δείκτης δαπανών καταναλωτή, ο οποίος για τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο +0,5% (από +0,4% το Μάρτιο) και ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο κατά 0,7%. Πτωτικά κινήθηκε εξάλλου το προσωπικό εισόδημα για τον ίδιο μήνα (στο +0,3%), δικαιώνοντας τις προβλέψεις, έναντι του +0,4%, όπου είχε διαμορφωθεί το ποσοστό το Μάρτιο.

Ο επενδυτικός οίκος UBS υποβάθμισε τη μετοχή της Home Depot, εκφράζοντας την άποψη ότι, αφού πολλά έμπειρα στελέχη της αποχώρησαν είναι πλέον ευάλωτη στον ανταγωνισμό. Πιέσεις δέχεται ο βιομηχανικός δείκτης που διαμορφώνεται κάτω από τις 10.000 μονάδες, στις 9.999, χάνοντας το 1,04% της αξίας του.

Πτώση της τάξης του 1,12% σημειώνει αυτή την ώρα ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.642 μονάδων, αφού η αναβάθμιση της Merrill Lynch στη μετοχή της Intel δεν διατήρησε τις αρχικές, θετικές επιρροές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v