Με πτώση άνοιξε και σήμερα η Wall

Με αρνητικές τάσεις συνεχίζει η Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, καθώς ανησυχία προκαλούν η αγορά εργασίας, η ένταση στην περιοχή του Κασμίρ, αλλά και οι διαπραγματεύσεις της Microsoft με τις ελεγκτικές αρχές.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζονται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street, εν μέσω διεθνούς έντασης, αλλά και χλιαρών μακροοικονομικών νέων.

Στις 410.000 διαμορφώθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 25 Μαΐου, καταγράφοντας υποχώρηση από τις 422.000 όπου είχε κυμανθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι για όγδοο συνεχές επταήμερο ο αριθμός παραμένει πάνω από τις 400.000, κάτι που δικαιολογεί ανησυχία γύρω από την αγορά εργασίας.

Απώλειες καταγράφει οι μετοχή της Microsoft, επηρεασμένη από την είδηση των διαπραγματεύσεων στις οποίες βρίσκονται η εταιρία του Μπιλ Γκεητς με τις ελεγκτικές αρχές της αγοράς, εν μέσω κατηγοριών ότι οι λογιστικές καταστάσεις ήταν ”μαγειρεμένες”.

Εξάλλου ανησυχία προκαλούν στο άνοιγμα οι κορυφούμενες εντάσεις στην περιοχή του Κασμίρ, μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη PMI Chicago στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

Στο -0,63% και τις 1.614 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο Nasdaq, εν μέσω πιέσεων που έρχονται ως συνέχεια αυτών της Τετάρτης. Πτωτικό άνοιγμα και για το Dow (-0,50%, 9.871 μονάδες), που δεν φαίνεται να ωφελείται από την πώληση της θυγατρικής της Philip Morris, ζυθοποιίας Miller, στην South African Brewer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v