Μικτό το κλείσιμο στη Wall Street

Έντονη νευρικότητα επικράτησε προς το τέλος της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να προσπαθούν να ολοκληρώσουν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο, κάτι που κατόρθωσε μόνο ο Nasdaq.

Δεν κατόρθωσε τελικά να κλείσει με θετικό πρόσημο ο δείκτης Dow Jones παρά αλλαγή κλίματος προς τη λήξη της συνεδρίασης, αφήνοντας μόνο τον Nasdaq να χαρεί τα κέρδη της ημέρας.

Οι αναλυτές σχολίασαν ότι οι σκέψεις αρκετών στελεχών της Wall Street ήταν στο Σημείο Μηδέν, αναφερόμενος στην περιοχή του Μανχάταν όπου κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι στις 11 Σεπτεμβρίου ύστερα από τρομοκρατική επίθεση.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9911,69 μονάδες με απώλειες 0,11%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,46%.

Αρνητικά επέδρασε ακόμη και η ένταση στην περιοχή του Κασμίρ, ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου του Πακιστάν, Περβέζ Μουσαράφ, για πιθανή μετακίνηση των στρατευμάτων από τα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν, σε αυτά με την Ινδία.

Μεγάλες απώλειες της τάξης του 28% κατέγραψε η μετοχή της Genesis Microchip, καθώς η Prudential Financial αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του τριμήνου της εταιρίας.

Αντίθετα, ανοδικές τάσεις εμφάνισε η καπνοβιομηχανία Philip Morris, όπως και η μετοχή της Microsoft, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal δεν αναμένεται να καταβάλλει πρόστιμο σχετικά με πιθανές παρατυπίες στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v