Αντίθετα πρόσημα για τους δείκτες στη Wall Street

Με μικτές διαθέσεις έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις θετικές οικονομικές ειδήσεις (μεταποίηση, καταναλωτική εμπιστοσύνη και παραγωγικότητα), να μην κατορθώνουν να κατευνάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών για τα εταιρικά κέρδη αλλά και την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Αντίθετους δρόμους επέλεξαν οι δείκτες στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Nasdaq να μην κατορθώνει να διατηρήσει τα κέρδη που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, εξαιτίας των ανησυχιών για την κρίση στη Μέση Ανατολή αλλά και για τα εταιρικά κέρδη.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq κατέγραφαν υψηλά κέρδη, κυρίως λόγω των ιδιαίτερα θετικών οικονομικών ειδήσεων που ανακοινώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τάσεων μεταποίησης του Σικάγο παρουσίασε άνοδο στο 60,8 το Μάιο, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών, από το 54,7 του Απριλίου. Επιπλέον, άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, στο 96,9 το Μάιο, από το 93 του Απριλίου.

Ανοδικά κινήθηκε και η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ, διαμορφούμενη στο 8,4% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, διαμορφούμενη στο υψηλότερο των τελευταίων 19 ετών.

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ένταση στη Μέση Ανατολή και κυρίως για τις σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, με τους αναλυτές να σχολιάζουν ότι κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο σε κλίμα αβεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τελικά ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9925,25 μονάδες με άνοδο 0,14%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες κατά 1%.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Intel, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι τίτλοι των εταιριών λιανικής, Wal-Mart Stores και Home Depot.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v