Νέα χαμηλά δοκιμάζει η Wall

Τις απώλειες, που κατέγραφαν νωρίτερα, διευρύνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού τα μακροοικονομικά νέα δεν φαίνονται ικανά να αντιστρέψουν το κλίμα που δημιουργήθηκε από την παράιτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Tyco και ανησυχητικά νέα από την τεχνολογία.

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street, εν μέσω πιέσεων στον τεχνολογικό κλάδο και ανησυχιών για την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Tyco.

Πιέσεις δέχεται ο βιομηχανικός δείκτης από την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Tyco, D. Kozlowski, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Ο όμιλος, είχε πρόσφατα ταράξει την αγορά με τις φήμες που τον ήθελαν να εμφανίζει τα κέρδη του ”φουσκωμένα”.

Ύστερα από λίγη ώρα, ήλθε η υποβάθμιση της μετοχής εκ μέρους της SSSB σε ”ουδέτερη στάση” από ”αγορά”.

Ο Nasdaq, αντιμετωπίζει τα αρνητικά σημειώματα των οίκων UBS και Merrill Lynch για Check Point Software Technologies και Juniper, αντίστοιχα.

Σε υψηλότερα του αναμενομένου επίπεδα διαμορφώθηκε για το Μάιο ο δείκτης τάσεων στη μεταποίηση, αφού βρέθηκε στο 55,7, έναντι προβλέψεων για 55 και ενώ τον Απρίλιο είχε βρεθεί στο 53,9. Θετικά διέψευσε τις προβλέψεις και το ποσοστό των κατασκευαστικών δαπανών, το οποίο διαμορφώθηκε στο +0,2%, από προβλέψεις που έκαναν λόγο για –0,1%.

Στις 1.585 μονάδες διαμορφώνεται τώρα ο Nasdaq καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 1,87%, ενώ πτώση κατά 0,90% καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης, στις 9.836 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v