Αντιφατικά νέα πιέζουν τη Wall Street

Σύγχυση προκαλούν στη Wall αντιφατικές πληροφορίες για θετικότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά νέα και υποβαθμίσεις εταιριών του Nasdaq. Αυξημένος ανακοινώθηκε ο δείκτης τάσεων στη μεταποίηση το Μάιο (55,7), ενώ πιέσεις στη μετοχή της Tyco δημιουργεί η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της.

Αναταραχή και σκαμπανέβασμα των βασικών δεικτών μετά το άνοιγμα στη Wall, καθώς οι επενδυτές συνεκτιμούν τα θετικότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά νέα, αλλά και ανησυχητικά εταιρικά νέα.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Tyco, Dennis Kozlowski, καθώς δημοσίευμα των New York Times, τον εμφανίζει στόχο φορολογικών ερευνών για μη δηλωθέντα κέρδη. Η είδηση έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά τον κλονισμό της μετοχής στη Wall Street, όταν πλήθαιναν οι φήμες ότι η εταιρία εμφάνισε ψευδώς αυξημένα κέρδη.

Εξάλλου, στον τεχνολογικό κλάδο, αρνητική επιρροή ασκεί η προς τα κάτω αναθεώρηση της Merrill Lynch για τα κέρδη της Juniper, αλλά και το αρνητικό σημείωμα της UBS για την Check Point Software Technologies.

Υψηλότερα των προβλέψεων για 55, στο 55,7 ανακοινώθηκε ο δείκτης τάσεων στη μεταποίηση το Μάιο, έναντι του 53,9 όπου είχε βρεθεί τον Απρίλιο. Θετικά διέψευσε τις προβλέψεις και το ποσοστό των κατασκευαστικών δαπανών, το οποίο διαμορφώθηκε στο +0,2%, από προβλέψεις που έκαναν λόγο για –0,1%.

Στις 9.859 μονάδες κινείται ο Dow (-0,66%), ενώ απώλειες 1,64% καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος κινείται κάτω από τις 1.600 μονάδες, στις 1.589.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v