”Ανοιγμα” της General Motors στην κινεζική αγορά

Διείσδυση στην αγορά αυτοκινήτου της Κίνας αποφάσισε η General Motors, μέσω της επένδυσης 30 εκατ. δολ. σε joint venture με δύο κινεζικές εταιρίες, συνολικής αξίας 100 εκατ. δολ. Προβλέπεται η κατασκευή μικρού μεγέθους και φτηνών αυτοκινήτων.

”Ανοιγμα” της General Motors στην κινεζική αγορά
Τη διείσδυση στην αγορά της Κίνας αποφάσισε η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors. Η αμερικανική εταιρία θα επενδύσει σε joint venture ύψους 100 εκατ. δολ., προκειμένου να παραχθούν χαμηλής τιμής και μικρού μεγέθους αυτοκίνητα, κατάλληλα για την κινέζικη αγορά.

Το σχήμα μέσω του οποίου ο κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας συμμετέχει στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη, αποτελείται ακόμη από την Shanghai Automotive Industry Corp. και από την Liuzou Wuling Automotive, οι οποίες κατέχουν 50,1% και 15,9% αντίστοιχα.

Ta μινι-οχήματα που θα κατασκευάζονται στη δυτική Κίνα, κράτησαν πέρσι τη μερίδα του λέοντος στην αγορά οχημάτων, ενώ η τιμή τους βρίσκεται στα 3.000 δολάρια.

Τα 30 εκατ. δολ. που αποτελούν τη συμμετοχή της General Motors έρχονται ”σφήνα” στα υπάρχοντα εργοστάσια κατασκευής Buick Sedan στη Σαγκάη και σπορ αυτοκινήτων στη Βόρεια Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v