Σοβαρές απώλειες κατέγραψαν Dow και Nasdaq

Σημαντικές απώλειες και ”χαμηλά” σημεία 4 και 8 μηνών αντίστοιχα, κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, DOW και NASDAQ. Τα θετικότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά νέα, υποσκελίστηκαν από τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι εξελίξεις στην Tyco και από αρνητικά σημειώματα οίκων για τον κλάδο τεχνολογίας.

Με σημαντική πτώση που τους έφερε στο χαμηλό σημείο πολλών μηνών ( 4 και 8 αντίστοιχα για DOW και NASDAQ) ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall, αφού οι εταιρικές ειδήσεις έριξαν τη σκιά τους στα θετικά μακροοικονομικά νέα.

Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Tyco, ανακοίνωσε ο D. Kozlowski, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Ο όμιλος της Tyco, είχε πρόσφατα ταράξει την αγορά με τις φήμες που τον ήθελαν να εμφανίζει τα κέρδη του ”φουσκωμένα”. Ύστερα από λίγη ώρα, ήλθε η υποβάθμιση της μετοχής εκ μέρους της SSSB σε ”ουδέτερη στάση” από ”αγορά”.

Δυσμενή επίδραση άσκησαν τα αρνητικά σημειώματα των οίκων UBS και Merrill Lynch για Check Point Software Technologies και Juniper, αντίστοιχα, στα οποία αναθεωρείται προς τα κάτω η πρόβλεψη κάθε οίκου για τα κέρδη.

Σύμφωνα εξάλλου με εκτιμήσεις του επενδυτικού οίκου JP Μorgan, το χώρο της τεχνολογίας ”σορτάρησαν” συστηματικά πολλά HEDGE FUNDS τα οποία προεξοφλούν αρνητική προειδοποίηση εκ μέρους της μεγάλης εταιρίας επεξεργαστών INTEL την Πέμπτη!

Σε υψηλότερα του αναμενομένου επίπεδα διαμορφώθηκε για το Μάιο ο δείκτης τάσεων στη μεταποίηση, αφού βρέθηκε στο 55,7, έναντι προβλέψεων για 55 και ενώ τον Απρίλιο είχε βρεθεί στο 53,9. Θετικά διέψευσε τις προβλέψεις και το ποσοστό των κατασκευαστικών δαπανών, το οποίο διαμορφώθηκε στο +0,2%, από προβλέψεις που έκαναν λόγο για –0,1%.

Στις 1.562 μονάδες έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης αποδυναμωμένος κατά 3,31%, ενώ στο επίπεδο των 9.709 μονάδων βρέθηκε ο Dow Jones έχοντας χάσει το 2,17% της αξίας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v