Με μικτές διαθέσεις έκλεισε η Wall

Αναλυτικές αντιφάσεις, μικρά κέρδη του Nasdaq, ως αντιστάθμισμα των απωλειών της Δευτέρας και αρνητικά νέα από τη Hewlett Packard, χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση της Τρίτης. Χαμηλότερα έκλεισε ο Dow Jones, που δεν κατάφερε να αλλάξει την αρνητική ορμή του ανοίγματος της αγοράς.

Με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Wall Street οι βασικοί της δείκτες, εν μέσω αναλυτικών αντιφάσεων και ενδοσυνεδριακών παλινδρομήσεων. Ανάκαμψη κατέγραψε ο Nasdaq από την πτώση της Δευτέρας, ενώ σε αρνητικό έδαφος οδήγησαν το Dow εταιρικά νέα της Δευτέρας και της Τρίτης.

Πτωτική αναμένει την πορεία της Wall και για την υπόλοιπη εβδομάδα ο Robert Philips, πρόεδρος της Walnut Asset Management, ενώ άλλοι αναλυτές δεν βλέπουν λόγο να συνεχιστεί η πτωτική τάση.

Η είδηση για την επίσημη δίωξη του προέδρου της Tyco, D.Kozlowski επιβεβαίωσε τους φόβους, που προκλήθηκαν από τη πρόσφατη απόφασή του να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Πιέσεις άσκησε νωρίτερα στον Nasdaq η είδηση για την έρευνα γύρω από την Knight Trading Group και τις παράνομες συναλλαγές κατά τη δεκαετία του ’90 για τις οποίες κατηγορείται. Στις 1.578 μονάδες και το +0,99% βρέθηκε ο τεχνολογικός δείκτης.

Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισε ο βιομηχανικός δείκτης, στις 9.687 μονάδες (-0,23%), πιεσμένος από την ανακοίνωση της Hewlett Packard ότι θα μειώσει κατά 15.000 άτομα το προσωπικό της, λόγω της αρνητικής πορείας που εκτιμά ότι θα έχει η βιομηχανική παραγωγή το 2003 και 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v