Πτωτικές τάσεις για Dow και Nasdaq

Πτωτικές εμφανίζονται οι διαθέσεις των αμερικανικών αγορών στο ξεκίνημα της Πέμπτης. Πιέσεις ασκούνται στο Nasdaq από την απόφαση της Merrill Lynch να υποβαθμίσει αρκετές μετοχές του τεχνολογικού τομέα, ενώ οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί από τη δραματική υποχώρηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Με πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Πιέσεις ασκεί στο Nasdaq η απόφαση της Merrill Lynch να υποβαθμίσει αρκετές μετοχές του τεχνολογικού τομέα, ενώ τα αισιόδοξα μηνύματα από την αγορά εργασίας αγνοεί προς το παρόν ο Dow.

Πιέσεις ασκούν στο Nasdaq οι υποβαθμίσεις μετοχών του τεχνολογικού κλάδου από τη Merrill Lynch. Ο οίκος μετέτρεψε τη σύστασή του για τη μετοχή της Intel σε neutral από strong buy, ενώ σε neutral από buy άλλαξε τη σύστασή του την Texas Instruments, την Triquint Semiconductor και την Linear Technology. Αντίθετη άποψη φαίνεται ότι έχει η Morgan Stanley, η οποία συμπεριέλαβε τη μετοχή της Intel στις συστάσεις της για ”αγορά”, προβλέποντας ανάκαμψη στις πωλήσεις των PC.

Στο μακροοικονομικό πεδίο, κάτω από τις 400.000 βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετά από αρκετές εβδομάδες ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, αφού διαμορφώθηκε στις 383.000, έναντι 415.000 μία εβδομάδα πριν.

Στις 9.734 μονάδες και το -0,63% βρίσκεται τώρα ο Dow Jones, ενώ απώλειες κατά 1,41% σημειώνει ο Nasdaq, πέριξ των 1.572 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v