Την ανοδική τάση προτίμησε η Wall

Την θετική κατεύθυνση επιλέγει η Wall, καθώς ανακούφιση προκαλεί η ανοδική πορεία του δολαρίου, ενώ θετική επιρροή ασκεί η μεγαλύτερη των προβλέψεων άνοδος στο δείκτη ISM, ο οποίος βρέθηκε το Μάιο στο 60,1 (προβλέψεις για 56).

Σε θετικό έδοφος ξεκίνησαν την Τετάρτη οι βασικοί δείκτες της η Wall Street, καθώς την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνει περισσότερο η ελαφριά ανάκαμψη του δολαρίου, παρά η ανησυχία για τη φονική επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ.

Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα της Microsoft αναθεώρησε προς τα πάνω η CSFB, ενώ ανοδικά κινείται η μετοχή της IBM, η οποία ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης των εργασιών της. Εξάλλου, την περικοπή 16.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Worldcom.

Στα 93,63 σεντς διαμορφώνεται αυτή την ώρα το δολάριο, ενώ άνοδο σημειώνει και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της Κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, στο 60,1 ανακοινώθηκε ο δείκτης τάσεων στην παροχή υπηρεσιών (ISM services) από 55,3 όπου είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο μέχρι το 56.

Στο +0,44% και τις 9.730 μονάδες άνοιξε ο Dow Jones, ενώ με κέρδη της τάξης του 0,54% ξεκίνησε ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.586 μονάδων



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v