Wall: Ανοδικό κλείσιμο μετά τα... νεύρα

Με άνοδο ολοκλήρωσε τελικά τη συνεδρίαση της Τετάρτης η Wall Street, ενώ από το άνοιγμα τον τόνο έδιναν οι συχνές εναλλαγές προσήμων και η νευρικότητα. Κέρδη χάρισαν στο Dow η μεγαλύτερη των προβλέψεων άνοδος του δείκτη ISM (στο 60,1 το Μάιο) και η Wal Mart, ενώ Microsoft και IBM ”σήκωσαν” το Nasdaq.

Με θετικό πρόσημο σφράγισε η Wall μια ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, της οποίας οι τάσεις φάνηκαν ξεκάθαρα λίγο πριν το τέλος, αφού οι εναλλαγές στα πρόσημα έδιναν τον τόνο από την αρχή της ημέρας.

Θετική επιρροή άσκησε στο Dow, η ανακοίνωση της Wal Mart για τις αυξημένες το Μάιο πωλήσεις (+6,3%) των καταστημάτων της, τα οποπία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πριν από ένα χρόνο ή και λιγότερο.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τάσεων στον τομέα παροχής υπηρεσιών βρέθηκε για το Μάιο στο 60,1 έναντι 55,3 τον Απρίλιο και προβλέψεων για 56.

Οι εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα της Microsoft, που αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω από την CSFB και η ανακοίνωση σχεδίου αναδιάρθρωσης από την IBM, απομάκρυναν την προσοχή των επενδυτών από τις αρνητικές προβλέψεις για τα αποτελέσματα εταιριών όπως η Manugistics και η Tibco.

Αξίζει να αναφερθεί η άποψη ουκ ολίγων αμερικανών αναλυτών, οι οποίοι για τη συνεδρίαση της Τετάρτης επεσήμαναν την κάλυψη θέσεων short, κάτι που απέδωσαν στην απουσία άσχημων νέων.



Στις 9.796 μονάδες και στο +1,12% διαμορφώθηκε ο βιομηχανικός δείκτης, ενώ στο επίπεδο των 1.595 μονάδων έκλεισε ο Nasdaq, αυξημένος κατά 1,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v