Περιορίζει τις απώλειες η Wall

Έντονα πτωτικό παραμένει το κλίμα στη Wall Street, αν και οι δείκτες έχουν περιορίσει τις αρχικές απώλειες, καθώς οι αρνητικές εκτιμήσεις της Intel για τα έσοδα του έτους ενέτειναν τις ανησυχίες για τα εταιρικά κέρδη. Η μετοχή της εταιρίας υποχωρεί 18%.

Απώλειες συνεχίζουν να καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, περιορίζοντας ωστόσο κατά πολύ το ποσοστό της πτώσης, με την αρνητική προειδοποίηση της Intel να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της αγοράς. Η μετοχή της εταιρίας καταγράφει απώλειες 18%.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι το σημαντικότερο στοιχείο είναι πως οι επενδυτές πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην αγορά, και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τοποθετηθούν σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Η μετοχή της Intel υποχωρεί κατά 18% μετά την αρνητική προειδοποίησή της για τα έσοδα του 2002. Τόσο οι αναλυτές όσο και οι επενδυτές ήταν προετοιμασμένοι για μια αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της τεχνολογικής εταιρίας, ωστόσο εξεπλάγησαν από το ότι η Intel αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της στο χαμηλότατο όριο.

Ωστόσο, τα καλύτερα από ότι αναμενόταν στοιχεία για την αμερικανική ανεργία που υποχώρησε στο 5,8% το Μάιο από το 6,0% του Απριλίου, βοηθούν τους δείκτες ώστε να περιορίσουν τις απώλειές τους.

Μερίδα αναλυτών μάλιστα σχολιάζει χαρακτηριστικά πως είναι τουλάχιστο γελοίο για την αγορά να αγνοεί επιδεικτικά τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και να επικεντρώνεται στην Intel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v