Νέα βουτιά των δεικτών στη Wall Street

Βουτιά με το καλημέρα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της Intel για τα έσοδα του 2002. Αρνητικά επιδρούν στην πορεία των δεικτών και οι συνεχώς αυξανόμενες ανησυχίες για την αναζωπύρωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Σε νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ οδηγούνται οι δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον Nasdaq να υποχωρεί στην έναρξη πάνω από 3,5% και τον Dow Jones να ακολουθεί, με μικρότερες ωστόσο απώλειες, ύστερα από την αρνητική προειδοποίηση της Intel και την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση αναλυτού της JP Morgan, ο οποίος σχολιάζει πως όταν η κυρίαρχη εταιρία επεξεργαστών παγκοσμίως, η Intel, ανακοινώνει ότι οι προβλέψεις της για τα έσοδα του έτους κάθε άλλο παρά αισιόδοξες είναι, λειτουργεί ως βαρόμετρο στην τεχνολογική αγορά.

Το κύριο ερωτηματικό επενδυτών και αναλυτών παραμένει το ότι παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης των εταιρικών κερδών.

Στα ”αζήτητα” φέρεται ότι πέρασε και η ανακοίνωση της μείωσης του ποσοστού της ανεργίας στο 5,8% το Μάιο από το 6,0% του προηγούμενου μήνα, στοιχείο που δεν κατόρθωσε, στο άνοιγμα τουλάχιστον της συνεδρίασης, να προσδώσει κάποιο θετικό κλίμα στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v