Αγνοεί προς το παρόν τους ”τρομοφόβους” η Wall

Οι νέες ανησυχίες από τη σύλληψη του αμερικανού υποψήφιου τρομοκράτη δεν φαίνεται να επηρεάζουν προς το παρόν το κλίμα στη Wall Street, όπου οι δείκτες δείχνουν τάσης ανάκαμψης, κυρίως λόγω των υψηλών πωλήσεων της Wal-Mart Stores.

Οι υψηλές πωλήσεις λιανικής της Wal-Mart Stores κατορθώνουν μέχρι στιγμής να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες από τη σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία στις ΗΠΑ, με τους δείκτες να κινούνται σταθερά ανοδικά.

Οι παρατηρητές της αγοράς επισημαίνουν ότι για λίγο επικράτησε ένα κλίμα πανικού μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης Άσκροφτ για τη σύλληψη επίδοξου τρομοκράτη στις 8 Μαΐου, ωστόσο πέρα από αυτό η κατάσταση σταθεροποιήθηκε.

Εξάλλου, η Wal-Mart Stores, η μεγαλύτερη εταιρία πωλήσεων λιανικής παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του Ιουνίου ωθήθηκαν κυρίως από τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Advanced Micro Systems, ύστερα από την παρουσίαση ενός νέου επεξεργαστή, του Athlon chip, ο οποίος είναι μικρότερος και ταχύτερος από τους προηγούμενους.

Ωστόσο, αναλυτές σχολιάζουν πως πέρα από κάποια τεχνολογικά συνέδρια και ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα θετικό στοιχείο που να λειτουργήσει ως καταλύτης αυτή τη στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v