Ανακάμπτει ο Nasdaq (update)

Η είδηση για το λανσάρισμα ενός νέου microchip από την Advanced Micro Devices, αλλά και η αύξηση του ποσοστού των μετοχών στο χαρτοφυλάκιο της Bank of America από το 50% στο 55% δημιουργούν θετικό κλίμα στη Wall.

Με θετικές τάσεις κινείται μετά το άνοιγμα ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, εν μέσω, ωστόσο, αμφιβολιών για το κατά πόσον θα ξεπεραστεί τελικά το ”σοκ” που υπέστησαν οι τεχνολογικές μετοχές το προηγούμενο επταήμερο.

Θετική επίδραση ασκεί η ανακοίνωση της Advanced Micro Devices περί επικείμενου λανσαρίσματος ενός ελαφρύτερου και μικρότερου επεξεργαστή, που αναμένεται να συναγωνιστεί το αντίστοιχο προϊόν της Intel. Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται ευοίωνη, καθώς παρά τη συνεχιζόμενη πτώση των πωλήσεων στον τεχνολογικό κλάδο οι εταιρίες εξακολουθούν να επενδύουν στην έρευνα.

Ανακούφιση εξάλλου προκαλεί η κίνηση του Επικεφαλής στρατηγικού επενδυτή της Bank of America να αυξήσει την παρουσία των μετοχών στο χαρτοφυλάκιο στο 55% από 50%.

Αντίρροπα αναμένεται να λειτουργήσει η προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της Nokia, στην οποία προέβη η Merrill Lynch, χωρίς ωστόσο να τροποποιήσει αντίστοιχα και τη σύστασή της επί της μετοχής.

Στο +0,03% βρίσκεται τώρα ο Dow Jones, στο επίπεδο των 9.592 μονάδων, ενώ στις 1.540 μονάδες κινείται ο Nasdaq, καταγράφοντας ποσοστιαία μεταβολή +0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v