Στο κόκκινο οι δείκτες στη Wall (update)

Σε αρνητικό πρόσημο πέρασαν στο μέσο της συνεδρίασης οι δείκτες στη Wall Street, καθώς το θετικό κλίμα που δημιούργησε η Nokia επηρεάζεται από τις απώλειες των φαρμακοβιομηχανιών, που πιέζονται από τις αρνητικές εκτιμήσεις για τα κέρδη του β’ τριμήνου.

Όι απώλειες που καταγράφουν οι μετοχές του φαρμακευτικού κλάδου υπερισχύουν, για την ώρα, των κερδών της Nokia και της Nextel Communications, οδηγώντας τους δείκτες στη Wall Street σε αρνητικό πρόσημο.

Οι μετοχές της Nokia συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι θα κατορθώσει να επιτύχει τις εκτιμήσεις σχετικά με τα κέρδη του β΄ τριμήνου, αν και οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν.

Θετικά κινείται και ο τίτλος της Nextel Communications, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κατορθώσει να πετύχει τις προσδοκίες για τα κέρδη του 2002.

Αντίθετα, αρνητικές τάσεις ακολουθούν οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών, με την Abbott Laboratories να αναθεωρεί προς τα κάτω τις προσδοκίες της για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου αλλά και για το σύνολο του έτους. Πτωτικά κινείται ακόμη τόσο η Merck όσο και η IDEC Pharmaceuticals.

Οι αρνητικές τάσεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο και από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου εξερράγησαν δύο βόμβες, μια σε εστιατόριο του Τελ-Αβίβ και η δεύτερη κοντά σε σχολείο στη Δυτική Όχθη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v