Περιόρισε τα κέρδη ο Dow, πτώση για το Nasdaq

Η νευρικότητα που δημιουργήθηκε στη Wall Street ύστερα από τη σύλληψη επίδοξου τρομοκράτη κατά των ΗΠΑ, είχε ως αποτέλεσμα ο Dow Jones να περιορίσει τα κέρδη του και ο Nasdaq να κλείσει με οριακές απώλειες.

Δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα κέρδη τους μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης οι δείκτες στη Wall Street μετά και την ανακοίνωση σύλληψης επίδοξου τρομοκράτη, με το Dow Jones να περιορίζει τα κέρδη και το Nasdaq να κλείνει με οριακές απώλειες.

Στην επιδείνωση του κλίματος συνέβαλλε σαφώς η ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης, Τζον Άσκροφτ, ότι στις 8 Μαΐου συνελήφθη ύποπτος για τη διενέργεια τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Σικάγο.

Επιπλέον, ανησυχητικές ήταν και οι εξελίξεις που αφορούσαν στη Μέση Ανατολή, με τα ισραηλινά στρατεύματα να κινούνται προς την πόλη Ραμάλα για άλλη μια φορά, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπους συναντιόταν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν.

O Dow Jones έκλεισε στις 9645,40 μονάδες με άνοδο 0,58%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,31%.

Αντίθετα, το θετικό κλίμα προσπάθησε να ενισχύσει η Wal-Mart Stores, η μεγαλύτερη εταιρία πωλήσεων λιανικής παγκοσμίως, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του Ιουνίου ωθήθηκαν κυρίως από τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες της προηγούμενης εβδομάδας.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Advanced Micro Systems, ύστερα από την παρουσίαση ενός νέου επεξεργαστή, του Athlon chip, ο οποίος είναι μικρότερος και ταχύτερος από τους προηγούμενους.

Ωστόσο, αναλυτές σχολιάζουν πως πέρα από κάποια τεχνολογικά συνέδρια και ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων που αναμένονται αυτή την εβδομάδα, το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερα θετικό στοιχείο που να λειτουργήσει ως καταλύτης αυτή τη στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v