Η Nokia ωθεί ανοδικά τους δείκτες στη Wall

Με σημαντική άνοδο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εξέλαβαν με θετικό τρόπο τη διατήρηση των εκτιμήσεων της Nokia για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου.

H Nokia είναι αυτή που δείχνει το δρόμο στην άνοδο για τους δείκτες στη Wall Street, οι οποίοι ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης καταγράφουν ουσιαστικά κέρδη, μετά τις θετικές εκτιμήσεις της εταιρίας για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου.

Στο θετικό κλίμα φαίνεται ότι συνεισφέρει και άλλη μια εταιρία του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, η Nextel Communications, η οποία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πετύχει τις εκτιμήσεις για τα συνολικά κέρδη του έτους.

Ο δείκτης Dow Jones ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης καταγράφει κέρδη ύψους 0,40%, ενώ πιο θετικά έχει ξεκινήσει ο Nasdaq, σημειώνοντας άνοδο 0,86%.

Αντίθετα, πιέσεις ασκούν στους δείκτες, κυρίως στο Dow Jones, οι μετοχές των φαρμακοβιομηχανιών. Η Abbott Laboratories αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το δεύτερο τρίμηνο αλλά και για το σύνολο του έτους, κυρίως εξαιτίας των κατασκευαστικών προβλημάτων στο εργοστάσιο του Ιλλινόις.

Αρνητικά κινείται και η IDEC Pharmaceuticals, με τις Morgan Stanley και Salomon Smith Barney να περικόπτουν την τιμή στόχο για την εταιρία, ύστερα από ανακοίνωση της τελευταίας ότι διακόπτει όλες τις κλινικές δοκιμές σχετικά με ένα νέο φάρμακο, για λόγους ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v