”Ράλι” προς τα κάτω για τους δείκτες στη Wall

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street σε νέο χαμηλό ρεκόρ επταμήνου καθώς το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί αρχικά με την άνοδο των τεχνολογικών μετοχών, επισκιάστηκε από τις απώλειες των εταιριών του βιοτεχνολογικού κλάδου.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, μετρώντας μάλιστα και μεγάλες απώλειες, καθώς η πτώση των εταιριών του βιοτεχνολογικού κλάδου γρήγορα επισκίασε τα αρχικά τεχνολογικά κέρδη.

Το κλίμα ευφορίας που είχε δημιουργηθεί αρχικά ύστερα από τη διατήρηση των εκτιμήσεων της Nokia για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου και η αντίστοιχη ανακοίνωση της Nextel Communications, δεν κατόρθωσε να διατηρηθεί μέχρι το τέλος.

Αρκετές εταιρίες του βιοτεχνολογικού κλάδου έφεραν αρνητικές ειδήσεις στους επενδυτές, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα και νευρικά. Η Abbott Laboratories αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το δεύτερο τρίμηνο αλλά και για το έτος, λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων στο εργοστάσιο του Ιλλινόις.

Εξάλλου, αρνητικά κινήθηκε και η μετοχή της IDEC Pharmaceuticals ύστερα από τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις κλινικές δοκιμές ενός φαρμάκου. Πτωτικές τάσεις ακολούθησε και ο τίτλος της φαρμακοβιομηχανίας Merck.

Στο πτωτικό κλίμα συνέβαλλε και η εκ νέου κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με την έκρηξη δύο βομβών, σε εστιατόριο στο Τελ-Αβίβ και σε σχολείο στη Δυτική Όχθη.

Τελικά ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,33% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 2,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v