Ασανσέρ οι δείκτες στη Wall Street

Ιδιαίτερα νευρικές είναι οι κινήσεις των δεικτών στη Wall Street, εναλάσσοντας συνεχώς πρόσημο μετά και την ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου από τη Fed όπου χαρακτηρίζει ”ήπια” την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ, παρά τις θετικές ειδήσεις από την Procter & Gamble και τη Motorola, διευρύνονται οι απώλειες των εταιριών του βιοτεχνολογικού κλάδου.

Χωρίς κατεύθυνση μοιάζουν να κινούνται οι δείκτες στη συνεδρίαση της Wall Street, η οποία χαρακτηρίζεται από τις αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμων μετά και την ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου που κάνει λόγο για ”μετριοπαθή” ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ, καθώς τα θετικά στοιχεία από την Procter & Gamble αλλά και την Motorola βρίσκουν ”εμπόδιο” στις αρνητικές ειδήσεις από τις εταιρίες του βιοτεχνολογικού κλάδου.

Ιδιαίτερα αρνητικά επιδρά στην αγορά και η σύλληψη του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της βιοτεχνολογικής εταιρίας ImClone, Σαμ Βέκσαλ, ο οποίος κατηγορείται από τη SEC (Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) για inside trading.

H SEC αναφέρει ότι ο Βέκσαλ προειδοποίησε τα μέλη της οικογένειάς του αλλά και τους φίλους του που διέθεταν μετοχές της εταιρίας, ότι η τελευταία δεν θα έπαιρνε την έγκριση για την παρουσίαση ενός φαρμάκου, δύο ημέρες πριν γίνει και επίσημα γνωστό κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, οι μετοχές της Procter & Gamble καταγράφουν κέρδη ύψους 3%, καθώς η εταιρία αναθεώρησε προς τα άνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του τριμήνου.

Άνοδο περί το 4% σημειώνουν και οι μετοχές της Motorola, καθώς ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου θα είναι αντίστοιχες ή και υψηλότερες σε σχέση με τις εκτιμήσεις.

Αρνητικά επιδρά ακόμη στην αγορά και η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της τεχνολογικής Siebel Systems για τα κέρδη του 2002 και του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v