”Λιανικές” πιέσεις στη Wall Street

Σε νέες απώλειες οδηγεί τη Wall Street η υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων το Μάιο. Πιέσεις ασκούνται στο Nasdaq από τις προειδοποιήσεις της Lucent για χαμηλότερες πωλήσεις ενώ στο Dow, από τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch για μειωμένα κέρδη της American Express.

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει η Wall Street, μετά την ανοδική ανάπαυλα της Τετάρτης, επηρεασμένη από εταιρικά και, κυρίως, μακροοικονομικά νέα.

Σε χαμηλότερα του αναμενομένου επίπεδα διαμορφώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις το Μάιο. Ο δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξης του 0,9%, έναντι ανόδου κατά 1,2% τον Απρίλιο και ενώ οι προβλέψεις έκανα λόγο για πτώση κατά 0,2%. Εξάλλου, χαμηλότερα των προβλέψεων (+0,1%) ανακοινώθηκε ο δείκτης PPI (δείκτης τιμών καταναλωτή) για τον Μάιο, στο –0,4%, από –0,2% τον Απρίλιο. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται σε γενικές γραμμές θετικό, αφού δείχνει χαλαρότερο πληθωρισμό.

Ανοδικά κινήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε, στις 390.000 (από 384.000), παραμένοντας κάτω από τις 400.000, αλλά και κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ”έβλεπαν” άνοδο στις 393.000.

Πτωτικά εκτιμά η Merrill Lynch ότι θα κινηθούν τα κέρδη της American Express από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Ο οίκος τροποποίησε τις προβλέψεις του από τα 2,04 δολ. ανά μετοχή στα 2,02 δολ. ανά μετοχή.

Σε αρνητικό έδαφος, στο επίπεδο των 1.513 μονάδων και το -,40%, κινείται ο τεχνολογικός δείκτης, πιεζόμενος από τις ανακοινώσεις της Lucent περί χαμηλότερων πωλήσεων για το γ΄ τρίμηνο. Η μετοχή της εταιρίας αυτή την ώρα, υποχωρεί κατά 11%.

Απώλειες 0,28% καταγράφει και ο Dow Jones, στις 9.590 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v