Αρνητικά τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ το Μάιο

Αρνητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αφορούν στις πωλήσεις λιανικής αλλά και το δείκτη τιμών παραγωγού για το Μάιο, οι οποίοι υποχώρησαν κατά 0,9% και 0,4% αντίστοιχα.

Αρνητικά τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ το Μάιο
Άσχημα” μαντάτα κατέφθασαν στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση της πτώσης των πωλήσεων λιανικής 0,9% το Μάιο, αλλά και την υποχώρηση του δείκτη τιμών παραγωγού κατά 0,4% για την ίδια περίοδο.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν κατά 0,9% το Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και αποτελεί την πρώτη πτώση από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η πτώση των πωλήσεων ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για υποχώρηση κατά 0,2%. Εξαιρούμενων των αυτοκινήτων οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά 0,4%.

Εξάλλου, τη μεγαλύτερη πτώση από το Δεκέμβριο του 2001 κατέγραψε και ο δείκτης τιμών παραγωγού, τη στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειώσει άνοδο κατά 0,2%. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πτώση στις τιμές πετρελαίου θέρμανσης και βενζίνης ήταν η μεγαλύτερη από το Δεκέμβριο και το Νοέμβριο του περασμένου έτους αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v