Η βιοτεχνολογία έδωσε κέρδη στο Nasdaq

Η άνοδος των μετοχών βιοτεχνολογίας αντέστρεψε την πτωτική τάση που συνόδευε το Nasdaq από την αρχή της συνεδρίασης της Παρασκευής. Καθοδικά έκλεισε ο Dow, εν μέσω αρνητικών μακροοικονομικών ειδήσεων.

Με διαφορετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Τις πτωτικές τάσεις αντέστρεψε ο τεχνολογικός δείκτης, ενθαρρυμένος από τις θετικές ειδήσεις του κλάδου της βιοτεχνολογίας, ενώ απώλειες προκάλεσαν στο Dow αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Αρνητικά ήταν τα (προκαταρκτικά) στοιχεία από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Μίτσιγκαν) του Ιουνίου, ο οποίος βρέθηκε στο 90,8 από 96,9 και ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση μέχρι το 96,8.

Εξάλλου, πτωτικά κατά 0,2% διαμορφώθηκε, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, ο αριθμός των αποθεμάτων στις αμερικανικές επιχειρήσεις τον Απρίλιο, ενώ πτώση κατά 0,4% είχε εμφανίσει και το Μάρτιο. Στο +0,2% διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής το Μάιο, έναντι 0,3% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,4%.

Την ανάταση της αγοράς νέας τεχνολογίας προκάλεσε η ανακοίνωση της Biogen. Σύμφωνα με την εταιρία, δεν θα απαιτηθούν δικαστικοί αγώνες, ώστε να λανσαριστεί νέο της προϊόν στην αγορά των ΗΠΑ.

Στις 1.504 μονάδες και το +0,53% έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης, ενώ απώλειες κατά 0,30% κατέγραψε ο Dow στις 9.474 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v