Σε αναζήτηση χαμηλών και σήμερα η Wall

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται για μία ακόμη ημέρα στους βασικούς δείκτες της Wall, καθώς τα δυσμενή νέα από τις τηλεπικοινωνίες οδηγούν το Nasdaq χαμηλότερα, ενώ καθοδική είναι και η κίνηση του Dow, εν μέσω ανησυχίας από την επίθεση αυτοκτονίας στο Καράτσι. Στο 0,2% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή το Μαϊο έναντι προβλέψεων 0,4%.

Σημαντικές απώλειες σε Dow και Nasdaq προκαλούν στο άνοιγμα της Παρασκευής ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, αλλά και η ανησυχία από τη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν.

Δεν είναι λίγες οι αρνητικές πληροφορίες από τις αμερικανικές τηλεπικοινωνιακές εταιρίες. Η SSSB διεύρυνε τις, κατά την εκτίμησή της, ζημίες που θα καταγράψει η Lucent στο σύνολο του έτους, ενώ η Sprint PCS αναδιατύπωσε τις προβλέψεις της για τους νέους πελάτες, περικόπτοντας τον αριθμό κατά 10-15%.Ως αποτέλεσμα, η SSSB τροποποίησε τη σύστασή της σε ”neutral” από ”outperform”, ενώ η JP Morgan σε ”market perform” από ”buy”

Στο μακροοικονομικό πεδίο, πτωτικά κατά 0,2% διαμορφώθηκε (σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις) ο αριθμός των αποθεμάτων στις αμερικανικές επιχειρήσεις τον Απρίλιο, ενώ πτώση κατά 0,4% εμφάνισε και το Μάρτιο. Εξάλλου, στο +0,2% διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής το Μάιο, έναντι 0,3% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,4%.

Στις 9.390 μονάδες και το -1,18% ξεκίνησε ο Dow Jones, ενώ στο -1,87% βρίσκεται ο Nasdaq, πέριξ των 1.468 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v