Lucent και λιανικές οδήγησαν στο ”κόκκινο” τη Wall

Χαμηλότερα οδήγησαν τη Wall Street οι προειδοποιήσεις της Lucent Technologies, αλλά και η απρόσμενη πτώση του δείκτη λιανικών πωλήσεων το Μάιο. Το κλίμα δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν η θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την IBM και οι ανακοινώσεις της Microchip Tech.

Με το συνηθισμένο τις τελευταίες ημέρες πτωτικό σκηνικό ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street, εν μέσω απογοητευτικών στοιχείων από τις λιανικές πωλήσεις του Μαΐου, αλλά και ανησυχητικά νέα από τεχνολογικές εταιρίες.

Κατά 0,9% μειώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις το Μάιο, σημαντικά χαμηλότερα από το –0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές, αλλά και από το +1,2% του Απριλίου. Χαμηλότερα κινήθηκε τον ίδιο μήνα και ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), στο –0,4%, έναντι του +0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές και του –0,2% τον Απρίλιο.

Εξάλλου, Ανοδικά κινήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε, στις 390.000 (από 384.000), παραμένοντας κάτω από τις 400.000, αλλά και κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ”έβλεπαν” άνοδο στις 393.000.

Πιέσεις άσκησε στον τεχνολογικό δείκτη η προειδοποίηση της Lucent περί μειωμένων πωλήσεων στο γ΄ τρίμηνο του έτους, εντύπωση που δεν στάθηκε δυνατόν να διασκεδαστεί από την προς τα πάνω αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την IBM, αλλά και τις ειδήσεις για την Microchip Tech.

Στις 1.496 μονάδες και το -1,46% έκλεισε ο Nasdaq, ενώ υποχώρηση 1,19% κατέγραψε ο Dow, στο επίπεδο των 9.502 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v