”Αντίδοτο” από βιοτεχνολογίες στο Nasdaq

Περιορίζει τις απώλειές του ο Nasdaq με στήριγμα τις βιοτεχνολογικές μετοχές, ενώ χαμηλά κρατά το Dow η ανακοίνωση στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο (90,8 από 96,9), αλλά και η χαμηλότερη του αναμενομένου βιομηχανική παραγωγή (0,2% από προβλέψεις για 0,4%).

Περιορισμένες απώλειες καταγράφει αυτή την ώρα ο Nasdaq, ενισχυμένος από τις βιοτεχνολογικές μετοχές, χωρίς να καταφέρνει ωστόσο να ξεπεράσει την αρνητική ώθηση που πήρε στην αρχή της συνεδρίασης από τις υποβαθμίσεις τηλεπικοινωνιακών εταιριών. Στο ”κόκκινο” έδαφος ο Dow εν μέσω απογοητευτικών μακροοικονομικών νέων.

Τόνωση χάρισε στο Nasdaq η είδηση από τη Biogen ότι οι αμερικανικές αρχές δεν απαιτούν δικαστικούς αγώνες, προκειμένου να της επιτρέψουν να λανσάρει νέο της φάρμακο στην αγορά.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αρνητικά ήταν τα (προκαταρκτικά) στοιχεία από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Μίτσιγκαν) του Ιουνίου, ο οποίος βρέθηκε στο 90,8 από 96,9 και ενώ οι αναλυτές περίμεναν πτώση μέχρι το 96,8.

Εξάλλου, πτωτικά κατά 0,2% διαμορφώθηκε, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, ο αριθμός των αποθεμάτων στις αμερικανικές επιχειρήσεις τον Απρίλιο, ενώ πτώση κατά 0,4% είχε εμφανίσει και το Μάρτιο. Εξάλλου, στο +0,2% διαμορφώθηκε ο ρυθμός αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής το Μάιο, έναντι 0,3% τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,4%.

Στις 9.377 μονάδες και το -1,33% βρίσκεται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ενώ στις 1.478 μονάδες κινείται ο Nasdaq χάνοντας το 0,65% της αξίας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v