Ανοδικό ράλι για τη Wall

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε την ημέρα ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχυμένος από την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Qwest, αλλά και από την ανακοίνωση για νέα κινητά τηλέφωνα από τη Nokia και την Ericsson. Μεγάλη άνοδος και για το Dow, ο οποίος ανακουφίστηκε από την ανακοίνωση της Mc Donald’s για αυξημένα κέρδη ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο.

Σε ”ράλι” επιδόθηκαν τη Δευτέρα μετά από αρκετές συνεδριάσεις οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Τόνωση στο Nasdaq χάρισαν η είδηση για την παραίτηση του CEO της Qwest, καθώς και αυτή του λανσαρίσματος νέων μοντέλων κινητών τηλεφώνων από Ericsson και Nokia

Με ανακούφιση δέχτηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών την είδηση για την παραίτηση του επικεφαλής της Qwest, αφού πλήθαιναν τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν δέσμιο οικονομικών δυσκολιών αλλά και αυστηρών ελέγχων από τις αμερικανικές αρχές. ”Η αγορά εξέλαβε την εξέλιξη ως κίνηση εξυγίανσης” τονίζουν αναλυτές.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε εξάλλου, ο δείκτης Dow Jones, στηριγμένος στην άνοδο των χρηματοοικονομικών μετοχών (JP Morgan, American Express, Citigroup), αλλά κυρίως στην ανακοίνωση της Mc Donald’s, ότι τα κέρδη της του β΄ τριμήνου θα είναι κατά 1 σεντ/ μετοχή υψηλότερα του αναμενομένου, στα 38-39 σεντς.

Στο επίπεδο των 1.553 μονάδων έκλεισε ο Nasdaq έχοντας κερδίσει 3,23%, ενώ στις 9.687 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο Dow, στο +2,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v