”Ριμπάουντ” στη Wall από εταιρικά νέα

Σημαντική ανάκαμψη καταγράφει ο Nasdaq, καθώς κρίνεται ”εξυγιαντική” η παραίτηση του προέδρου της Qwest, ενώ αισιοδοξία επικρατεί από τα νέα μοντέλα κινητών της Nokia και Ericsson, που ενισχύουν τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Ανάκαμψη και στο Dow από την ανακοίνωση της Mac Donald’s για υψηλότερα κέρδη, ενώ σε ράλι βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές.

Σε ανοδικό ράλι επιδίδεται αυτή την ώρα ο δείκτης Nasdaq, μετά τις ειδήσεις για τα νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων από Nokia και Ericsson, αλλά κυρίως λόγω της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου της τηλεπικοινωνιακής Qwest.

Με ανακούφιση δέχτηκε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών την είδηση για την παραίτηση του επικεφαλής της Qwest, αφού πλήθαιναν τα δημοσιέυματα που τον ήθελαν δέσμιο οικονομικών δυσκολιών αλλά και αυστηρών ελέγχων από τις αμερικανικές αρχές. ”Η αγορά εξέλαβε την εξέλιξη ως κίνηση εξυγίανσης” τονίζουν αναλυτές.

Σημαντική άνοδο καταγράφει όμως και ο δείκτης Dow Jones, στηριγμένος στην άνοδο των χρηματοοικονομικών μετοχών (JP Morgan, American Express, Citigroup), αλλά και στην ανακοίνωση της Mac Donald’s, ότι τα κέρδη της του β΄ τριμήνου θα είναι κατά 1 σεντ/ μετοχή υψηλότερα του αναμενομένου, στα 38-39 σεντς.

Στις 1.546 μονάδες και το +2,76% κινείται τώρα ο τεχνολογικός δείκτης, ενώ άνοδο 1,68% καταγράφει ο Dow Jones, στις 9.633 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v