Τεχνολογικά ”παιχνίδια”, αλλά και νεύρα στη Wall

Έντονη χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με τα πρόσημα των δεικτών σε ρόλο ”ασανσέρ” και το ενδιαφέρον στραμμένο στον κλάδο της τεχνολογίας. Νευρικός και ο Dow, παρά τα θετικά μακροοικονομικά νέα από πληθωρισμό (αμετάβλητος το Μάιο) και νέες κατοικίες, που αυξήθηκαν κατά 11,6%.

Έντονη και με διαρκή σκαμπανεβάσματα είναι η συνεδρίαση στη Wall Street, παρά το σχετικά χαμηλό όγκο συναλλαγών, με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται γύρω από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Morgan Stanley και της SSSB, για τα κέρδη ανά μετοχή της IBM έδωσαν από την αρχή της συνεδρίασης αρνητικό τόνο. Η Applied Materials εξάλλου, ανακοίνωσε ότι υπολογίζει τις παραγγελίες από την κινεζική αγορά στα 300 εκατομμύρια για το τρέχον οικονομικό έτος.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Oracle μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπως και μια έκθεση για τη ζήτηση στους μικροεπεξεργαστές, που είναι προγραμματισμένη για την ίδια ώρα.



Στο μακροοικονομικό πεδίο, αμετάβλητος παρέμεινε ο αμερικανικός πληθωρισμός το Μάιο, ενώ στο 0,55 είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο. Εξάλλου, άνοδο κατά 11,4% κατέγραψαν για τον ίδιο μήνα οι πωλήσεις νέων κατοικιών, τροποποιώντας το συνολικό αριθμό στις 1,76 εκατ. μονάδες (ετήσια βάση), από 1,53 τον Απρίλιο.

Ανησυχία για τις διεθνείς εξελίξεις προκάλεσε η νέα βομβιστική επίθεση στο Ισραήλ, η οποία σκότωσε 19 άτομα και τραυμάτισε περίπου 50.

Στις 9.682 μονάδες και το -0,05% κινείται τώρα ο βιομηχανικός Dow, που αντλεί ώθηση από τη μετοχή της Caterpillar, ενώ απώλειες κατά 0,36% εμφανίζει ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.547 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v