Εταιρικές ειδήσεις πιέζουν τη Wall

Τα δυσμενή νέα από τεχνολογικές εταιρίες, όπως η Oracle, η Apple και η AMD αποτυπώνονται στο αρνητικό ξεκίνημα του τεχνολογικού Nasdaq. Πτωτικό το άνοιγμα και για τον Dow, που επηρεάζεται από το γενικότερο άσχημο κλίμα και δέχεται πιέσεις από την ανακοίνωση της Morgan Stanley για μειωμένα έσοδα.

Mε σημαντική πτώση ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δείκτης Nasdaq, αποθαρρυμένος από δυσμενή εταιρικά νέα από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Η Oracle ανακοίνωσε μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης μειωμένα κατά 23% κέρδη δ΄ τριμήνου του οικονομικού έτους που τελείωσε στις 31 Μαΐου. Τα αποτελέσματα αν και ήταν αναμενόμενα από τους αναλυτές, φανερώνουν τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους ανακάμπτει ο συγκεκριμένος κλάδος. Εξάλλου, προειδοποιήσεις σχετικά με τα κέρδη τους του β΄ τριμήνου ανακοίνωσαν οι Advanced Micro Devices και Apple.

Πίεση δέχονται επίσης οι μετοχές της γερμανικής Infineon και της κορεατικής Micron Technology, αφού το υπουργείο δικαιοσύνης εξετάζει την πιθανότητα να ερευνήσει το κατά πόσον συγκεκριμένες πρακτικές των εταιριών δημιούργησαν μονοπωλιακές συνθήκες.

Στο -1,16% και τις 1.525 μονάδες βρέθηκε ο τεχνολογικός Nasdaq, ενώ χαμηλότερα ξεκίνησε και ο Dow, στο -0,70% και τις 9.637 μονάδες, μετά την ανακοίνωση της Morgan Stanley, περί απωλειών στα έσοδα της τάξης του 1 δισ. δολ. σε σχέση με πέρσι. Στο -0,77% άνοιξε ο S&P 500, πέριξ των 1.029 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v