General Motors και Walt Disney ”έριξαν” τη Wall

Χαμηλότερα έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν κατόρθωσαν να επισκιάσουν το πτωτικό κλίμα που δημιουργήθηκε από την υποβάθμιση της General Motors και άλλων αρνητικών ειδήσεων.

Η υποβάθμιση της General Motors από τη Morgan Stanley σε συνδυασμό με την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της Walt Disney από τη Merrill Lynch, κατόρθωσαν να υπερισχύσουν των μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αρνητικά επέδρασαν ακόμη και οι τελευταίες ειδήσεις σχετικά με την ένταση στη Μέση Ανατολή, αλλά και το θάνατο ενός Βρετανού τραπεζίτη από έκρηξη αυτοκινήτου στη Σαουδική Αραβία.

Η Walt Disney ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους της συνεδρίασης, ύστερα από την ανακοίνωση της προς τα κάτω αναθεώρησης των εκτιμήσεων της Merrill Lynch, για τα κέρδη της εταιρίας media και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, μια άλλη εταιρία του κλάδου, η MGM, προειδοποίησε ότι οι απώλειες του δευτέρου τριμήνου θα είναι υψηλότερες από ό,τι αναμενόταν.

Επιπρόσθετα, πτωτική τροχιά διήνυσε και η μετοχή της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας αυτοκινήτων παγκοσμίως, της General Motors, καθώς η Morgan Stanley υποβάθμισε τη μετοχή της σε ”equal-weight” από overweight”.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,36%, ενώ και ο Nasdaq υποχώρησε περί το 2,14%.

Περιορισμένη έως μηδενική ήταν η αντίδραση της αγοράς στην ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων. Συγκεκριμένα, ο δείκτης των δεικτών κατέγραψε άνοδο 0,45 το Μάιο, ύστερα από την πτώση 0,3% του Απριλίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για την έβδομη άνοδο του δείκτη στους οκτώ τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, πτώση σημείωσε και ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες την προηγούμενη εβδομάδα, στις 393.000 από τον προηγούμενο αριθμό των 395.000.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε στα 35,9 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό των 32,5 δισ. του Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v