Μικτές διαθέσεις στo άνοιγμα της Wall

Απώλειες προκαλεί στο Dow η υποβάθμιση της μετοχής της General Motors, αλλά και τα δυσμενέστερα του αναμενομένου στοιχεία από το εμπορικό ισοζύγιο και την αγορά εργασίας. Αρνητική αναμένεται η επίδραση της προειδοποίησης από Nokia για μειωμένες πωλήσεις, παρά το θετικό πρόσημο του Nasdaq.

Συνέχεια στις πτωτικές τάσεις εμφανίζει στο άνοιγμά του ο δείκτης Dow Jones, επηρεασμένος από την υποβάθμιση στη μετοχή της General Motors, αλλά και από χειρότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά νέα.

Νέο πλήγμα δέχτηκε ο τεχνολογικός κλάδος από την προειδοποίηση της Nokia για χαμηλότερες (κατά 20%) των προβλέψεων πωλήσεις στο β΄ εξάμηνο του 2002.

Σε ”equal weight” από ”overweight” υποβάθμισε η Morgan Stanley τη μετοχή της General Motors, ασκώντας αρνητική επιρροή στο βιομηχανικό Dow.

Κατά 10,4% διευρύνθηκε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στα 35,9 δισ. δολ από 32,5 δις. δολ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για συρρίκνωσή του στα 32,2 δισ, δολ.

Μειωμένος εμφανίστηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας την 3εβδομάδα που τελείωσε στις 15 Ιουνίου, στις 393.000 από τις 395.000 το προηγούμενο επταήμερο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν μείωση μέχρι τις 385.000.

Στο +0,16% και τις 1.499 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο τεχνολογικός δείκτης, δείχνοντας προθέσεις να ισορροπήσει κάποιες από τις απώλειες που κατέγραψε στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πτώση κατά 0,12% εμφανίζει ο Dow, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 9.550 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v