Παράδοση άνευ όρων της Wall Street

”Έρμαιο” της κρίσης στη Μέση Ανατολή και των αρνητικών ανακοινώσεων εταιριών του τεχνολογικού κλάδου αποδείχτηκε τελικά η Wall Street, η οποία δεν κατόρθωσε να αντισταθεί στο αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από την έναρξη της συνεδρίασης.

Πρόσκαιρα ήταν τα κέρδη που κατέγραψαν οι δείκτες στη Wall Street λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, με την ένταση στη Μέση Ανατολή και τις μαζικές απώλειες του τεχνολογικού κλάδου να οδηγούν την αμερικανική αγορά σε μια ακόμη πτώση.

Στέλεχος της Salomon Smith Barney σχολίασε ότι η έκρηξη κοντά σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ επέτεινε το αρνητικό κλίμα, και κατέστρεψε το κλίμα αντίστασης που είχε κατορθώσει να δημιουργηθεί στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες ύψους 1,49% ενώ και ο Nasdaq υπέστη βαριά πτώση κατά 2,99%.

Αρνητικά επέδρασε ακόμη στην αγορά και η δήλωση του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Χερστ Κέλερ, ότι η δυναμική και η διάρκεια της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει αβέβαιη.

Η μετοχή της McDonalds κατόρθωσε να επωφεληθεί από το προηγούμενο θετικό κλίμα σημειώνοντας άνοδο, κυρίως λόγω και του αδύναμου δολαρίου, που ενισχύει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό.

Αντίθετα ο κλάδος των επεξεργαστών κατέγραψε σημαντικές απώλειες ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών για τις πωλήσεις από την δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου, Advanced Micro Devices.

Το αρνητικό κλίμα επέτεινε και η μετοχή της Apple Computer, η οποία προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη του τριμήνου δεν θα κατορθώσουν να αντεπεξέλθουν στις προσδοκίες της αγοράς.

Πτωτικές τάσεις ακολούθησε η μετοχή της κατασκευάστριας εταιρίας εξοπλισμού τηλεπικοινωνίας Ciena, η οποία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου χρήσης δεν θα κατορθώσουν να ανέλθουν στο μέγεθος των εκτιμήσεων.

Μικτές ήταν οι ενδείξεις από την εταιρία πληροφορικής Oracle, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη και τα έσοδα του τριμήνου ήταν χαμηλότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του προηγουμένου έτους. Ωστόσο κατόρθωσαν να υπερβούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v