Η σειρά της General Motors να πιέσει τη Wall

Η μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν άνοδος (0,4%) του δείκτη των δεικτών στις ΗΠΑ δεν κατορθώνει να υπερισχύσει των αρνητικών επιδράσεων στη Wall που προκαλεί η υποβάθμιση της General Motors από τη Morgan Stanley και η προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών για την Walt Disney από τη Merrill Lynch.

Η υποβάθμιση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, General Motors, από τη Morgan Stanley και η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη των εταιριών media από τη Merrill Lynch, φαίνεται ότι υπερισχύουν, προς το παρόν, της ανόδου του δείκτη των δεικτών στις ΗΠΑ το Μάιο.

Επιπλέον, η αρνητική προειδοποίηση της βιοτεχνολογικής Genzyme συνεισφέρει στην πτωτική πορεία του Dow Jones. Απώλειες σημειώνει και η μετοχή της General Motors ύστερα από την υποβάθμιση της μετοχής της από την Morgan Stanley.

Προς τα κάτω κινούνται και οι μετοχές των εταιριών media και ψυχαγωγίας, καθώς η Merrill Lynch αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της Walt Disney το 2002 και 2003. Επιπρόσθετα, η MGM προειδοποίησε ότι οι απώλειες του δευτέρου τριμήνου θα είναι υψηλότερες σε σχέση με τις αρχικές της εκτιμήσεις.

Προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν και οι μετοχές του βιοτεχνολογικού κλάδου, καθώς η Genzyne ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου θα είναι κατά 30% χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Περιορισμένη έως μηδενική ήταν η αντίδραση της αγοράς στην ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων. Συγκεκριμένα, ο δείκτης των δεικτών κατέγραψε άνοδο 0,4% το Μάιο, ύστερα από την πτώση 0,3% του Απριλίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για την έβδομη άνοδο του δείκτη στους οκτώ τελευταίους μήνες.

Επιπλέον, πτώση σημείωσε και ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες την προηγούμενη εβδομάδα, στις 393.000 από τον προηγούμενο αριθμό των 395.000.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε στα 35,9 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό των 32,5 δισ. του Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v