Σε πτωτικό μοτίβο η Wall Street

Αρνητικές είναι οι ενδείξεις στη Wall Street, παρά την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Qualcomm και την αναβάθμιση της Dell, καθώς υπερισχύουν οι επιδράσεις από την ”triple witching day”.

Η προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της τηλεπικοινωνιακής Qualcomm για την κερδοφορία της σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της Dell Computer, δεν κατορθώνουν να εξισορροπήσουν τις όποιες αντιδράσεις της αγοράς από την ”triple witching day”, οδηγώντας τους δείκτες σε απώλειες.

Η ”triple witching day” υποδηλώνει την ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων προθεσμιακών συμφωνιών, και των προθεσμιακών συμφωνιών μια καθορισμένη ημέρα.

Οι δείκτες στην έναρξη της συνεδρίασης καταγράφουν οριακή πτώση, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,42%, τον Nasdaq να καταγράφει πτώση 0,31% και τον S&P να σημειώνει απώλειες κατά 0,52%.

Η Salomon Smith Barney αναβάθμισε τις μετοχές της εταιρίας υπολογιστών Dell Computer σε ”buy” από ”neutral”, με αποτέλεσμα οι τίτλοι της εταιρίας να καταγράψουν άμεσα σημαντικά κέρδη.

Αντίστοιχα, θετικά επιδρά στην αγορά και η ανακοίνωση της Qualcomm ότι θα κατορθώσει να υπερβεί τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου. Ωστόσο, η Lehman Brothers περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της IBM.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι στη σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στις τηλεπικοινωνίες, την τεχνολογία και την τρομοκρατία.

Εξάλλου, η Merrill Lynch προχώρησε σε υποβάθμιση της εταιρίας παροχής υπηρεσιών πληροφορικής στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, Amdocs, σε buy από strong buy, μια ημέρα μετά από την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Amdocs για τα κέρδη και τις πωλήσεις των επόμενων δύο τριμήνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v