Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες στη Wall

Πτωτική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι θετικές ειδήσεις που ανακοινώθηκαν από τον τεχνολογικό κλάδο επισκιάστηκαν από τις αρνητικές των εταιριών της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και τη γενικότερη νευρικότητα που προκαλεί η ”triple witching day”.

Διατηρείται το πτωτικό κλίμα στη Wall Street, καθώς η νευρικότητα που δημιουργεί η ”triple witching day” αλλά και οι αρνητικές ειδήσεις για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, υπερισχύουν των θετικών νέων από τον τεχνολογικό κλάδο.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι πρόκειται για τυπικό κλίμα που κυριαρχεί συνήθως τις ημέρες του triple witch. Ακόμη δεν ήταν λίγοι αυτοί που επεσήμαναν ότι με την έναρξη της θερινής περιόδου, η αγοραστική κίνηση θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Η ”triple witching day” υποδηλώνει την ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων προθεσμιακών συμφωνιών, και των προθεσμιακών συμφωνιών μια καθορισμένη ημέρα.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας διαμορφώνεται η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Merck, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αναφέρει ότι η εταιρία αύξησε τις πωλήσεις της μέσω λογιστικής μεθόδου που δεν χρησιμοποιείται από τις ανταγωνιστικές της.

Όσον αφορά στον τεχνολογικό κλάδο, θετικές ήταν οι ειδήσεις που αφορούσαν στην αναβάθμιση των μετοχών της Dell από τη Salomon smith Barney σε buy από neutral.

Επιπλέον, ανοδικές τάσεις καταγράφει και η μετοχή της Qualcomm, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα του τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v