Απώλειες για πέμπτη εβδομάδα στη Wall Street

Η έλλειψη κάποιας ουσιαστικής θετικής είδησης που θα μπορούσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για την πορεία των εταιρικών κερδών και την παγκόσμια ασφάλεια, είχε ως αποτέλεσμα οι δείκτες στη Wall Street να κλείσουν με σημαντικές απώλειες για άλλη μια συνεδρίαση.

Οι ανησυχίες των επενδυτών για τα εταιρικά κέρδη αλλά και την παγκόσμια ασφάλεια, σε συνδυασμό με τις επιδράσεις από την triple witching day, είχαν αρνητική επίδραση στους δείκτες στη Wall Street, οι οποίοι έκλεισαν σε αρνητικό πεδίο για άλλη μια φορά.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι οι επενδυτές εκφράζουν ακόμη ανησυχίες σχετικά με την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και την πορεία των κερδών των εταιριών.

Η ”triple witching day” υποδηλώνει την ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων προθεσμιακών συμφωνιών, και των προθεσμιακών συμφωνιών μια καθορισμένη ημέρα.

O δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9253,79 μονάδες με απώλειες 1,89% ενώ και ο Nasdaq ακολούθησε με πτώση 1,63%. Ο S&P υποχώρησε κατά 1,71%.

Ιδιαίτερα υψηλές ήταν και οι απώλειες που κατέγραψε η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Merck, που υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο της τετραετίας, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal το οποίο ανέφερε ότι η εταιρία αύξησε τις πωλήσεις της μέσω λογιστικής μεθόδου που δεν χρησιμοποιείται από τις ανταγωνιστικές της.

Πτωτικά κινήθηκε και ο τίτλος της IBM, ύστερα από την προς τα κάτω αναθεώρηση που δέχτηκε για τα κέρδη ανά μετοχή του 2002, από την Lehman Brothers.

Αντίθετα, ουσιαστικά ήταν τα κέρδη της Dell, καθώς η Salomon Smith Barney αναβάθμισε τις μετοχές της εταιρίας σε buy από neutral. Ανοδικά κινήθηκε και η Qualcomm, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v