Θετικό κλίμα δημιουργεί το ΑΕΠ στη Wall

Θετικό κλίμα διαμορφώνει για τους δείκτες η εκτίναξη του ΑΕΠ του α΄ τριμήνου στο 6,1%, έναντι προβλέψεων για 5,6%, με τις πιέσεις από το σκάνδαλο Worldcom να χαλαρώνουν. Εξάλλου, θετικά είναι τα νέα και από την αγορά εργασίας.

Με άνοδο ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ενθαρρυμένοι από την απρόσμενη άνοδο του αμερικανικού ΑΕΠ στο 6,1% για το α΄ τρίμηνο, και με το λογιστικό σκάνδαλο της Worldcom να ξεπερνιέται.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εμπορίου, το ΑΕΠ για το α΄ τρίμηνο του 2002 διαμορφώθηκε τελικά στο 6,1%, έναντι του 5,6% που είχε ανακοινωθεί το Μάιο και ενώ οι αναλυτές περίμεναν να παραμείνει αμετάβλητο.

Εξάλλου, οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας έπεσαν κατά 10.000, στις 388.000 την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, έναντι της προηγούμενης, ελαφρά χαμηλότερα από τις προβλέψεις. Σημαντική παραμένει η σταθεροποίησης του αριθμού κάτω από τις 400.000.

Εξάλλου, ανάμικτα χαρακτηρίζονται τα νέα από τη Motorola, η οποία ανακοίνωσε ότο περικόπτει 7.000 θέσεις εργασίας, προκειμένου να αναδιαρθρώσει τις εργασίες της και να προχωρήσει σε απαξίωση επενδύσεων.

Στις 9.186 μονάδες και το +0,72% ξεκίνησε ο Dow Jones, ενώ στις 1.446 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq κερδίζοντας 1,19%. Με άνοδο 0,69% ξεκίνησε και ο S&P, στις 980 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v