Η Worldcom ”βουλιάζει” τα futures στη Wall

Αρνητικό άνοιγμα που φτάνει το 4% για το Nasdaq και το 2% για τον S&P προεξοφλούν τα futures, εν μέσω έντονων ανησυχιών που προκάλεσε το λογιστικό σκάνδαλο της Worldcom, ύψους 3,8 δισ. δολ. Προσυνεδριακά η μετοχή της εταιρίας χάνει το 89% της αξίας της.

Μεγάλες απώλειες δείχνουν τα futures για το ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street. Η είδηση μετά το κλείσιμο της Τρίτης για λογιστικά μαγειρέματα στη Νο2 τηλεφωνική εταιρία κλήσεων μακρινών αποστάσεων, Worldcom στέλνουν τη διάθεση επενδυτών και αναλυτών να αναζητήσει νέα χαμηλά επίπεδα για τις αμερικανικές αγορές.

Πτώση της τάξης του 4% προβλέπουν για τον τεχνολογικό δείκτη οι προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ 2% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον S&P.

”Η ”τρύπα” των 3,8 δις. δολ. στις λογιστικές καταστάσεις της εταιρίας επανέφερε με το χειρότερο τρόπο στο προσκήνιο την εταιρική αναξιοπιστία” επισημαίνουν αναλυτές. Στις προσυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της Worlcom καταγράφει απώλειες που αγγίζουν το 89% της αξίας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, να έχει ήδη πάρει το… δρόμο για τα αποδυτήρια.

Έρευνες γύρω από τις λογιστικές καταστάσεις της Qwest, φέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal να έχει ξεκινήσει η SEC. Συγκεκριμένα, η έρευνα αφορά τις αναγραφόμενες πωλήσεις εξοπλισμού οπτικών ινών ύψους 1,4 δισ. δολ.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, αυξημένες κατά 0,6% ανακοινώθηκαν για το Μάιο οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά, έναντι ανόδου κατά 0,4% τον Απρίλιο και προβλέψεων για +0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v