Pfizer και ΑΕΠ ”επέστρεψαν έδαφος” στη Wall

Υπολογίσιμη άνοδο χάρισαν στους βασικούς δείκτες της Wall Street τα νέα για την εκτίναξη του αμερικανικού ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο, αλλά και αυτά για την απόφαση της φαρμακευτικής Pfizer να επαναγοράσει μετοχές της αξίας 10 δισ. δολ. Θετικά εξάλλου επηρέασαν την αγορά τα σχόλια της Goldman Sachs για την πορεία της Sun Microsystems.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς στα θετικά μακροοικονομικά νέα, ήλθε την τελευταία ώρα να προστεθεί η είδηση από τη φαρμακευτική Pfizer, ότι προτίθεται να επαναγοράσει μετοχές της αξίας 10 δισ. δολ.

Στο 6,1% ανακοινώθηκε το αμερικανικό ΑΕΠ για το α΄ τρίμηνο του έτους, έναντι των σχετικών (πρόωρων) ανακοινώσεων του Μαΐου, που το ήθελαν στο 5,6%, αλλά και των προβλέψεων, που εκτιμούσαν ότι θα μείνει αμετάβλητο.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και διαμορφώθηκαν στις 388.000, έναντι 398.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η μετοχή της Sun Microsystems, ύστερα από τις ανακοινώσεις της Goldman Sachs ότι η εταιρία βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.

Στις 1.459 μονάδες και το +2,09% έκλεισε ο Nasdaq, ενώ στις 9.269 μονάδες και το +1,64% διαμορφώθηκε ο βιομηχανικός δείκτης. Κέρδη 1,76% κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, πέριξ των 990 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v