Worldcom: Η επόμενη ημέρα…

Η SEC ανακοίνωσε πως πως δεν θα επιτρέψει στην Worldcom να πληρώσει υψηλόβαθμα στελέχη της, ενώ θα επιδιώξει να τα εμποδίσει να αποκτήσουν ανάλογες θέσεις σε άλλες επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος της Worldcom, από την άλλη, ανακοίνωσε πως οι πελάτες δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις υπηρεσίες τους.

Worldcom: Η επόμενη ημέρα…
”Η Worldcom θα επιβιώσει και θα ανακάμψει” φέρεται να δήλωσε, στον απόηχο των εξελίξεων, ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, J Sidgmore.

H παραπάνω δήλωση ήρθε ως απάντηση στα ερωτηματικά που εγείρουν οι διεθνείς αναλυτές για τη διαθέσιμη ρευστότητα, αλλά και για τη δυνατότητά της να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Παράλληλα ο πρόεδρος της εταιρίας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να απολύσει 17.000 εργαζομένους και να προχωρήσει στη πώληση περιουσιακών στοιχείων της που σχετίζονται με τις ασύρματες επικοινωνίες, φιλοδοξώντας να εξοικονομήσει περί τα 2 δισ. δολάρια.

Αναφορικά με την πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα στις υπηρεσίες που παρέχει η Worldcom, ο πρόεδρός της σχολίασε πως δεν τίθεται τέτοια περίπτωση και ανέφερε σχετικώς το αντίστοιχο παράδειγμα της πτωχεύσας Global Crossing, η οποία συνέχισε να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες της στο κοινό.

Κύκλοι της αγοράς πάντως σχολίαζαν σχετικώς πως το επενδυτικό κοινό δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην εταιρία, υποστηρίζοντας παράλληλα πως αναμένουν και νέες αποκαλύψεις από τις έρευνες τις SEC.

Η SEC στο μεταξύ, αντιδρώντας σε λιγότερο από 24 ώρες, ανακοίνωσε πως θα απαγορεύσει στην Worldcom να προχωρήσει σε πληρωμές υψηλόβαθμων στελεχών της καθώς και να εκποιήσει περιουσιακά της στοιχεία. Ακόμα θα ζητήσει να μην καταστραφούν τα αρχεία της, ενώ προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω αναζητώντας μια νομική φόρμουλα, ώστε να απαγορεύσει σε συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας να εργαστούν σε αντίστοιχες θέσεις σε άλλες επιχειρήσεις.

Η μετοχή της Worldcom δεν διαπραγματεύθηκε την Τετάρτη στον δείκτη Nasdaq, καθώς θεωρήθηκε πως δεν καλύπτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, η είδηση της απόκρυψης των οικονομικών της στοιχείων όμως βύθισε τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο πρόεδρος Μπους, από την άλλη, δήλωσε εξοργισμένος και διεμήνυσε πανταχόθεν πως θα υπάρξει ”κάθαρση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v