Την άνοδο επιλέγει η Wall

Σε άνοδο επιδίδονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street επηρεαζόμενοι από την εκτίναξη του ΑΕΠ στο 6,1% για το πρώτο τρίμηνο, με ”νωπές τις μνήμες” από τη χθεσινή αποκάλυψη του λογιστικού σκανδάλου της Worldcom. Θετικά επηρεάζουν την αγορά τα σχόλια της Goldman Sachs αναφορικά με τη Sun Microsystems.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς επηρεάζονται από την εκτίναξη του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2002 και λιγότερο από τη χθεσινή αποκάλυψη του λογιστικού σκανδάλου της Worldcom.



Στο 6,1% ανακοινώθηκε το αμερικανικό ΑΕΠ για το α΄ τρίμηνο του έτους, έναντι των σχετικών ανακοινώσεων του Μαΐου, που το ήθελαν στο 5,6%, αλλά και των προβλέψεων, που εκτιμούσαν ότι θα μείνει αμετάβλητο.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και διαμορφώθηκαν στις 388.000, έναντι 398.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρά τις ευνόητες πιέσεις στην τεχνολογία, ανοδικές τάσεις εμφανίζει η μετοχή της Sun Microsystems, ύστερα από τις ανακοινώσεις της Goldman Sachs ότι η εταιρία βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της για τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου.

Στις 1.452 μονάδες και το +1,65% κινείται ο Nasdaq, ενώ στις 9.220 μονάδες και το +1,10% διαμορφώνεται ο βιομηχανικός δείκτης. Κέρδη 1,1% καταγράφει ο δείκτης S&P 500 στο επίπεδο των 983 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v