Κόντρα στα νέα η Wall

Ανοδικά κινείται η Wall Street λόγω του θετικού κλίματος στις τηλεπικοινωνίες και τη τεχνολογία, παρά τα άσχημα νέα από το νέο λογιστικό σκάνδαλο (Xerox), αλλά τα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία ανακοινώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις, αλλά χαμηλότερα από προηγούμενους μήνες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον φαίνεται να συγκεντρώνουν οι κλάδοι της τηλεπικοινωνίας και των επεξεργαστών, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη δυσμενή νέα από το λογιστικό σκάνδαλο της Xerox και μακροοικονομικούς δείκτες.

Ο τεχνολογικός κλάδος τονώθηκε από την αναβάθμιση της Dresdner Kleinwort Wasserstein στη μετοχή της Nortel, αλλά και από την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της κατασκευάστριας επεξεργαστών, Varian Semiconductor για τα έσοδα και τα κέρδη της του γ΄ τριμήνου.

Όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρία κατασκευής φωτοτυπικών μηχανημάτων Xerox διόγκωσε τεχνητά τα έσοδα της κατά 6 δις. δολ. Η διοίκηση της εταιρίας παραδέχτηκε την… ατασθαλία και ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τις λογιστικές καταστάσεις, τονίζοντας ωστόσο ότι το ποσό ανέρχεται στα 2 δισ. δολ.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο η καταναλωτική εμπιστοσύνη ανακοινώθηκε σε υψηλότερα του αναμενομένου επίπεδα για τον Ιούνιο, στο 92,4 έναντι προβλέψεων για 90,8 και ενώ το Μάιο διαμορφώθηκε στο 96,9. Χαμηλότερα από τα επίπεδα του Μαΐου (60,8), αλλά ψηλότερα από τις προβλέψεις ανακοινώθηκε ο δείκτης μεταποίησης στην περιοχή του Σικάγο, στο 58,2, έναντι προβλέψεων για 58.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες για το Μάιο, σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του Απριλίου (0,6%) και συγκεκριμένα στο -0,1%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό θα μείνει αμετάβλητο. Ελαφρά άνοδο κατέγραψε αντίθετα το προσωπικό εισόδημα για τον ίδιο μήνα, διαμορφούμενο στο 0,3%, έναντι 0,2% τον Απρίλιο.

Στο +0,41% και τις 9.308 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ στο +1,11% και τις 1.475 βρίσκεται ο Nasdaq και στις 997 ο S&P 500 (+0,67%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v