Προβληματισμός στη Wall από το νέο σκάνδαλο Xerox

Νέο προβληματισμό προκαλεί στη Wall Street η αποκάλυψη της τεχνητής διόγκωσης των εσόδων της Xerox κατά 6 δισ. δολ, ενώ αρνητικές είναι οι ειδήσεις από τις καταναλωτικές δαπάνες και ουδέτερες για το προσωπικό εισόδημα.

Σε νέα αστάθεια οδηγεί τους βασικούς δείκτες της Wall Street το πρόσφατο λογιστικό σκάνδαλο της Xerox, η οποία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, διόγκωσε τεχνητά τα έσοδά της κατά 6 δισ. δολ. Η εταιρία παραδέχτηκε το ”μαγείρεμα”, επισημαίνοντας ότι το ποσό ανέρχεται στα 2 δισ. δολ.

Με νεύρα ξεκίνησαν Dow και Nasdaq, εν μέσω ανησυχίας από το ”καθημερινό δελτίο σκανδάλων”, χωρίς τα μακροοικονομικά στοιχεία να βοηθούν στην αντιστροφή της τάσης.

Στο –0,1% διαμορφώθηκαν για το μήνα Μάιο οι καταναλωτικές δαπάνες, η ”ραχοκοκκαλιά της αμερικανική οικονομίας”, έναντι του 0,6% όπου βρέθηκαν τον Απρίλιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να παραμείνουν αμετάβλητες. Εξάλλου, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε για τον ίδιο μήνα κατά 0,3%, έναντι 0,2% τον Απρίλιο. Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης μετά το άνοιγμα οι ανακοινώσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Μίτσιγκαν, αλλά και η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο.

Στο 0,17% και τις 9.254 μονάδες διαμορφώνεται τώρα ο Dow Jones, ενώ στο +0,08% κινείται ο Nasdaq, πέριξ των 1.460 μονάδων. Απώλειες κατά 0,07% εμφανίζει ο S&P 500 στις 989,8 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v